Proteïnedieet

proteine-dieet-afvallenHet proteïnedieet, ook wel eiwitdieet genoemd, is een dieet met een simpel principe: Beperken van koolhydraten (suikers) en deze in je voeding vervangen door eiwitten. Omdat je meer eiwitten tot je neemt, zul je op de juiste manier afvallen: Met behoud van spiermassa en verlies van vetten. Het behoud van spiermassa is essentieel voor je lichaam. Spieren zijn namelijk de verbrandingsmotor van vetten.  Omdat wij een gevarieerd aanbod hebben van producten die je met het proteïnedieet kunt eten, is het proteïnedieet erg makkelijk vol te houden. Als je het 4-fasen-principe goed toepast zul je snel en effectief afvallen en geen last hebben van het jojo-effect.

Suikers

Tegenwoordig zit er in bijna alles wat we eten veel (verborgen) suikers. Als ons lichaam registreert dat we teveel suikers tot ons nemen slaat het lichaam deze suikers in de vorm van vetten op. De opslag van suikers in de vorm van vetten heeft de mens al vanuit de steentijd in het lichaam zitten. Vroeger was dit het reservesysteem om de winter goed te kunnen overleven. Tegenwoordig hebben we dat dus eigenlijk helemaal niet nodig. Als we echter volledig suikervrij zouden afvallen, zou het afvallen te snel gaan en bovendien erg ongezond zijn. Dit omdat we dan niet de benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. Met het proteïnedieet wordt het aantal suikers dat we binnenkrijgen tot een minimum beperkt en deze vervangen door eiwitrijke voeding, zodat we op een gezonde manier toch de voedingsstoffen binnen krijgen die we nodig hebben.

Proteïnedieet volgen

Wij raden u aan, voordat u aan het proteïnedieet begint, zich in de principes van het dieet te verdiepen. Het is zeker geen moeilijk dieet om te volgen. Wel moet u zich (zoals bij elk dieet) aan een aantal spelregels houden zodat het dieet ook bij u effectief is.

Op Dieetbus.com vindt u naast alle informatie over het proteïnedieet ook de producten die het proteïnedieet zo makkelijk en lekker maken. Ons assortiment staat vol met heerlijke repenshakes, snacks en complete maaltijden die perfect passen in het proteïnedieet.

Informatie over Fase 1